Loading...

Bélrendszer tisztítása, az immunrendszerünk védelme ~ 1.szint

Az immunrendszerünk első védelmi vonala a bélrendszerünkben van.
Ezen belül, a vastagbélben lévő bélflóra – hasznos szervezetbarát baktérium és élesztő-gomba (a szervezetünkben közel 6 milliárdan vannak) – veszi fel a harcot a szervezetet romboló baktériumok ellen. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a bélrendszerünk tisztítására.

Dr. Hummel Mikrorostos gél

A gél egy rostpótló élelmiszer, amely abban segít, hogy több és jobb minőségű rostok által megkötött víz legyen a vastagbélben.

A rostok által megkötött vízben (gélben) nagyon jó környezetre lelnek a bélflóra mikrobái. A jó mikrobát tartalmazó bélflóra nem engedi elszaporodni a rossz mikrobákat. Így az immunrendszerünk elláthatja a munkáját.

A vegyes gyümölcs ízű Mikrorostos Gél összetevői, elsősorban a mikrobiális cellulóz, kedvezően befolyásolják az emésztési folyamatokat, elősegítve a bélflóra helyes működését, javítja a béltartalom formázhatóságát.

A mikrobiális cellulóz egyik fontos tulajdonága, hogy egyedülálló a vízmegkötő képessége. A mikrobiális cellulóz (MC) saját súlyának több mint 100-szoros mennyiségű vizet képes megkötni. Ha mikrobiális cellulózt fogyasztunk, nőhet a béltartalmunkban a kötött víz mennyisége, ezáltal javulhat a béltartalom formázhatósága és jobb lehet a tovahaladása.

  •  Lemegy a vastagbélig (nem emésztődik meg)
  • Bélflórának ad vizet és oligószaharidot.
  •  savassá teszi egy kicsit a vastagbelet
  •  regenerálja a bélflórát: bélflóra alapjául szolgáló víz, pótolja a bélnyálkahártyát (lefedi a bélrendszert) bélnyálkahártya (kötött víz)
  •  gyulladásos gócok (polipok) kivédése … azzal, hogy bevonja a vastagbél falát … végbélnél
  •  tapadást az a bélflórának, ezen szaporodik (minél nagyobb a nyálkahártya, annál több jó bélflóra tud elszaporodni.)
  • tisztítja a belet a lerakódott bélsároktól
  •  mükóza gátat állít fel (ami az immunrendszert védi meg) = a mükóza megfogja, odaragasztja az idegen baktériumokat, nem engedi, hogy bejusson a szervezetünkbe.
  •  vizet visz a székletbe (széklet 75 % kötött vízet a rostok tartják benne a székletben – 75 % fölött hasmenés, 70% alatt székrekedés)
  •  ionizálja a ca, mg, ásványi sókat (könnyebbé teszi a felszívódását)

Egyszerűen szemléltetve:

A Mikrorostos gél átjut a gyomron, a vékonybélen, tisztít, kitakarít, de közben nem szívódik fel. Ha a bélcsatorna falán régi lerakódások, odakövesedések vannak, a felszívódás szennyezett lesz. A vékonybélben különféle enzimek bontják a táplálékot és a lebontott tápanyagokat átjuttatják, vagy átkísérik a bélfalon, hogy azok a vérbe jussanak. Ha vastag szennyezett rétegen kell átjutniuk, szennyeződnek maguk is, így még az egészséges táplálékaink sem maradnak tökéletesek.

Sértetlenül lejut a vastagbélbe, ahol remek működési környezetet biztosít az ott élő baktériumtörzsek számára, így a feldolgozás hatékonysága sokszorosára növekszik. A feldolgozó baktériumok élete jobbá válik, a Te egészséged pedig megdöbbentően sokat javul.

Negyven éves korunkra legalább 1-1,5 kg, ki nem ürülő terhet hordunk mindannyian a bélbolyhok között. A bélbolyhok aprók. A normál rostanyagok nem jutnak le az aljára és nem képesek azt teljesen kitisztítani. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágazata között. Gondolj bele, ha ki szeretnél valamit rendesen pucolni, a nagyobb vagy a kisebb pucolóval végeznél alaposabb munkát?

Miért baj az, ha kevés rostosat fogyasztunk?

A rostok megkötik a vizet, és olyan géles állapotot hoznak létre, amiben a tápanyagok is megkötődnek. Így egyenletesebb lesz a felszívódás. A lassított cukorfelszívódás különösen kívánatos, mert a hirtelen cukorterhelést megakadályozza, ez viszont a mai korban olyan súlyossá váló 2. típusú cukorbetegséget lassíthatja.

Különösen az idős emberek érzik kevésbé, hogy szomjasak, nem isznak elegendő folyadékot, ezért általában vízhiányosak a testük szövetei. A hiányzó vizet a béltartalomból pótolják, így viszont a bél lesz vízhiányos, ezért székrekedés alakul ki.

Ha a mikrorostos gél megköti a vizet a bélcsatornában, akkor azt nehezebb elvonni a béltartalomból, így ott a víztartalom növekszik, javul a továbbhaladás. Mivel a cellulóz rostok nem emészthetőek számunkra, ezért a teljes tápcsatorna hosszában kifejti hatását. Ez különösen a vastagbélben nagyon fontos. A gél fogyasztásával lazul a béltartalom, formázhatóbb lesz a széklet, ezáltal könnyebbé válhat a székelés, és többéves bélsár-lerakódások oldódhatnak fel.

Méregtelenítés

A mikrorostos gél megköt minden salakanyagot is, vagyis tisztít. A rostos táplálék segíti a bélnyálkahártya tisztító képességét és javítja a géles kenést is a béltartalom tovahaladásához.

A vérben és a nyirokrendszerben oldott állapotban levő, ott keringő mérgek és salakanyagok, szennyeződések, felesleges tápmaradványok a bélfalon keresztül próbálnak kiürülni.

Az immunrendszer is jórészt ide dolgozik, itt üríti a legyőzött élősködik nagy részét (vírusok, baktériumok, stb)

Ha a méregtelenítési utak eltömődtek, ha akadályozottak, ha beszűkültek, akkor a szervezet természetes és teljes öntisztulására nincs remény. A méreganyagok a felgyűlnek bennünk, és bár testünk túléli az új, mérgekkel telítettebb belső környezetet, szervezetünk különféle krónikus betegségekkel reagál!

A gél egy olyan szer, ami feloldja a lerakodott bélsárokat.

Ez egy olyan gél, mint a ragasztószer, amelyhez a bélsárokat feloldja, és magával viszi … oldja és kisöpri a bélrendszerben lévő lerakodásokat. Tisztul a bélrendszer!

Dr. Hummel Mikrorostos Gél hatása a szervezetre

  • · helyreállítja és kialakítja az egészséges bélflórát
  • · Szimbiotikum! Mint az anyatej, a méhpempő és a mikrorostos gél
  • · kíméletesen, alaposan, finoman megtisztítja bélrendszerünket, folyamatosan megszabadítja a régi és új lerakódásoktól
  • · a mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is „elkapnak”, amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak
  • · mikrorostjának köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek
  • · egész napra egyenletesen elosztott megnövekedett vitamin és tápanyag felszívódást tesz lehetővé, ezért lehet mérsékelni pl. az étrend-kiegészítők mennyiségét a korábbi állapothoz képest
  • · segít megszüntetni a hasmenéses és a székrekedéses állapotot, normalizálja a széklet állagát, formázhatóvá válik, és könnyű lesz az áthaladása
  • · A bélrendszerben lévő gyulladásokat rendbe teszi: vastagbélgyulladásnál is jótékony hatású, a vastagbél és vékonybél közötti záró billentyű gyulladását rendbe teszi
  • · fekélyeseknek és poliposoknak ez a megoldás: rostjaik nem szakítják fel a sebeket, mivel a gyomorsavat megfogja, nem marja a sebeket, a gél hatása végett fokozatosan visszahúzódnak a polipok, melyek egyébként komoly gondot okoznának
  • · gátolja a savmozgást, a reflux kezelésében hatékonyan segít, megfogja a gyomorsavat
  • · meggátolja a fertőző kórokozók és a Candida-gomba elszaporodását, az ezek által előjött kellemetlen tüneteket mérsékeli
  • · erősödnek a körmök és haj
  • · magas,- vagy alacsony vérnyomási problémáknál stabilizálódnak az értékek
  • · szívritmus zavar és pulzus problémák megszűnnek
  • · megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja az allergiás reakciókat okozó anyagokkal telt bélrendszert
  • · a koleszterin és cukor szintet normalizálhatja
  • · puffadást csökkenti,
  • · édességkívánást csökkenti.
  • · Növelő az energia szintet.

Mikrorostos Gél ajánlott adagolása:

1) Kezdje napi egy kiskanállal. (Felnőtteknek: teás, gyerekeknek: mokkás kanál – Tesztelve: hány napig (7-14 nap).

2) néhány nap múlva napi 2×1 kiskanál / 3×1 kiskanál / egy evőkanállal folytassa – Tesztelve hány napig (2-3 hét),

3) csak utána emelje, ha szükséges, napi két evőkanálra. Ennél többet felesleges. Nem a mennyiség számít, hanem a rendszeresség! Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, de az is fontos, hogy a napi elosztása egyenletes legyen.

Megelőzési célból – napi 1 evőkanál étkezések idejében,

Probléma esetén – napi 2 evőkanál (30 g) elfogyasztása javasolt felnőttek számára étkezések előtt vagy közben.

Gyerekeknek 5 éves korig – 3 mokkáskanál, étkezés közben.

14 éves korig – 3 teáskanállal étkezés közben.

By | 2018-05-07T10:37:28+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: , |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.