Loading...

Tavaszi nagytakarítás * Méregtelenítési 1×1

Tavaszi nagytakarítás * Méregtelenítési 1 x 1

Miért is van szükség méregtelenítésre?

Nézzük a mindennapokat … Kint a kertben a tavaszi munkák feladata, hogy a növényeket előkészítjük az új idényre: Gereblyézünk, megtisztítjuk a terepet, megmetsszük a fákat. … A lakásban, ha új dolgot szeretnél kialakítani, akkor előtte előkészíted a terepet: selejtezel, kitakarítasz.

Azaz, minden új kezdetet egy nagytakarítás előzi meg.

Az új elindulásnak akkor van lehetősége, ha van hely az új számára!

Nézzük a nagytakarítás területeit!

I. Környezet tisztítása fizikai szinten és szellem szinten.

Javaslom, hogy a tisztításnál használd az egyszerű régi, nagymamáinknál bevált módszereket és eszközöket. … Én például maradok a tengeri sónál, a mosószódánál, a szódabikarbónánál és az ecetnél. … Érdemes időnként átrendezni a területet, hogy felfrissüljenek az energiák. Figyelj ilyenkor a színekre, használd a Feng Shui lehetőségeit, vagy egyszerűen rendezgess addig, amíg jól érzed magad benne.
A szellem szintű tisztításnak is számtalan módja van. A legegyszerűbbek: a csengők, a gyertyák, a kristályok használata. De persze vannak spirituális tisztítások is.
(Ha bármelyikkel kapcsolatban kérdésed van, érdeklődj az elérhetőségeimen keresztül.)

II. Szervezetünk nagytakarítása.

Rengeteg módszer létezik. Most inkább azokat a dolgokat nézzük át, amire egy méregtelenítésnél figyelembe kell venned:

1. TILOS a méregtelenítés, ha nincs rendes székleted. Először azt hozd helyre, és csak utána méregteleníts!

További információk ehhez: http://csillagforras.blogspot.hu/2012/12/vastagbel-erositese-termeszettel.html

2. Méregtelenítés előtt a beleket ki kell tisztítani! Ha sokat stagnálnak a vastagbélben a salakanyagok, azok újra felszívódással mérgezik a szervezetet.

A szervezet tisztításának ideje: a FOGYÓ HOLD

Javaslatok (persze még ezen kívül is számos módszer létezik):

  • Microrostos gél: Kitakartja a teljes emésztőrendszert, a rég beleragadt bélsárt is. Ahogy végighalad az emésztő csatornában az ott lévő gyulladásokat, fekélyeket gyógyítja. A benne lévő prebiotikum pedig a jó bélflóránk táptalaja, így azok nagy energiával, “szorgalmasan” dolgozhatnak.
    h

http://csillagforras.blogspot.hu/2012/01/belrendszer-tisztitasa.html

  • Kurkuma: Hatékony féreghajtó, ezáltal a beleket is tisztítja (hetente egyszer 1 kiskanál, rá egy pohár víz). … Ez mellett csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a szívinfarktust és az agyvérzés kockázatát, a gyomorhurut és a gyomorsavtúltengés ősi szere. Növeli a nyálkatermelődést, és védi a gyomrot, és csillapítja a hányingert. Javítja a máj működését, serkenti az epekiválasztást. Gyulladásgátló, és vérhígító. … Véd a szellemi leépüléstől, ha hetente egyszer-kétszer kurkumával fűszerezett ételt fogyaszt valaki.

3. És akkor jöhet a méreganyagok kiválasztása a szervezetből. Ennek központi motorja: a MÁJ-unk! A máj meridián márciusban a legaktívabb, ilyenkor a leghatékonyabb a Máj tisztítása, erősítése.

Mit is csinál a máj? Lebontja és hatástalanítja a gyógyszerek, mérgek, szennyező anyagcseretermékeket, kémiailag vízoldékony állagúvá alakítja. (Majd ez, a vesén, a tűdön, a bőrön át ürül ki.) Emellett naponta egy liter epét termel az emésztéshez. Bizony máj dolga ez is, epehólyag csak tárolja! Lebontja a zsírsavakat, kiválasztja a koleszterint. Tárolja A, D, B12 vitaminokat … stb.

Nos, nézzünk egy-két javaslatot a számos lehetőség közül:

  • CHLORELLA alga: sejtszinten méregtelenít, képes a nehézfémek összegyűjtésére, mozgósítására és szervezetből való elszállítására is. Ráadásul nemcsak a bélrendszert tisztítja meg, hanem a vérkeringésből és méregraktárakként működő zsírszövetekből is képes kiüríteni a méreganyagokat.

http://csillagforras.blogspot.hu/2012/03/chlorella-alga-meregtelenites.html

  • És egy aprócska csoda: a koriander napi szedése mobilizálja a központi idegrendszerből a higanyt és más mérgező nehézfémeket, melyek a vizeleten, székleten keresztül választódnak ki. A test vegetatív rendszerét is gyors válaszadásra készteti: a higany távozik az agyból és gerincvelőből.
  • A máj pangása merevséget és rugalmatlanságot idézhet elő a szervezetben, tehát az izmok nyújtása és lazítása jó hatást gyakorol a májra, jót tesz a pangás ellen is.

4. A méreganyagok eltávolítása a szervezetből! A méregtelenítés során kiválasztott, vízoldékonnyá vált méreganyag kiválasztásának fő szerve a vese! A vese megfelelő működéséhez megfelelő mennyiségű folyadékra van szükség!

Víz fogyasztásánál alapszabály: naponta többször, keveset! 1 pohárnál egyszerre többet ne igyál, mert megterheli a vesét. Javasolt időszakok: reggel felkeléskor, étkezések előtt ½ órával, tanulás – megbeszélések – tárgyalások előtt (közbenJ), fürdés előtt, lefekvéskor.

A Vese meridián energiamaximuma: 17-19 óra között van. Érdemes ebben az időszakban fogyasztani a legtöbb folyadékot (vízterápia). A vesék készek nagyobb mennyiségű folyadék felvételére.

http://csillagforras.blogspot.hu/2012/01/szervezet-vizhaztartasa-szervezet.html

A bőrön át távozó méreganyagok „kitessékelésére”, egyszerű házi módszer: esti fürdéskor a kád vízbe tegyél 1-3 evőkanál szódabikarbónát. (Gyerekeknek 1 is elég.) Ez a pólusokon keresztül kimossa az oda kivezetett méreganyagot.

5. A végén ne feledkezz meg a vitaminok és ásványi anyagok feltöltéséről sem!
Itt aztán számos természetes élelmiszer és készítmény közül választhatsz. Én itt most egy magyar terméket ajánlok Neked: EMóció 7,84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrendkiegészítő ital, flavonoiddal

http://csillagforras.blogspot.hu/2012/01/immunrendszer-megtamogatasa.html

Az ásványi anyagok feltöltésének ideje: a NÖVEKVŐ HOLD

 

III. Érzelmeink nagytakarítása

De ne felejtsd el, hogy a fizikai szerved mögött ott van benned lüktető érzelem is. És milyen érzelmekről, milyen energiákról szól a máj?

Kiegyensúlyozott állapotban: hajtóerő, amivel a feladataimat megteszem, haladok a sorsommal, világos tervezés, kezdeményezés, elszántság, önbecsülés, ösztönösség, figyelmesség, türelem, igazságszeretet.

Amikor kiegyensúlyozatlan vagy, megjelenhet: düh (lelki méreg), harag, ingerlékenység, elégedetlenség, eltompultság, merevség, intolerancia, fukarság, alattomosság, csalódottság, idegesség, ingerlékenység, konokság, megszállottság, passzivitás, tétlenség, skizofrénia, sokk, depresszió (elfojtott düh)

Nos, Neked milyen érzelmek „ülnek” a májadon? … Ha tovább akarsz lépni az Életedben, új irányban szeretnél nyitni, de nem megy, … akkor gondolj arra, hogy a lelkedben előbb ki szükséges takarítani. … Nem elfelejteni kell a történéseket, hanem a hozzá kapcsolódó nehéz érzelmeket kell elengedni.

Egy kis segítség hozzá: http://csillagforras.blogspot.hu/2013/01/uj-kezdetek.html

És ahogy a természet is a tavaszi tisztulás után felébred, úgy
az Életedben elindulhatnak az Új Utak és Lehetőségek! … Légy nyitott rá.

Eredményes nagytakarítást kívánok Neked …

Gretazus

By | 2018-05-07T10:31:03+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.