Loading...

Margarin – egy élelmiszernek álcázott vegyi termék

EGYÉL – Margarin helyett – igazi VAJAT !

… mert nem mindegy, hogy mit kensz a kenyeredre …

VÁLASZD A VAJAT !

Mi az igazság a “szívbarát” margarinról?!

Szlogen: „A margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.”

1. Először is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.

2. Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint az ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, amikor azok a szervezetbe bekerülnek.

Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, mivel a margarin egy ártalmas vegyi anyag.

A margarin előállítása: A legolcsóbb olajból állítják elő. A szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgoznak belőle. Hogy megsűrűsödjön és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.

A margarin négyféleképpen árt a szervezetnek:

1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezésképen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.

2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha a koszorúérbe kerül, az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.

3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik. Sőt, kimondottan káros és veszélyes!

4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70 % alá.

By | 2018-05-07T10:33:54+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.