Loading...

Allergia ~ Az Immunrendszer téves riasztása

Az Inmunrendszer tévedése … téves riadó

Az allergia tévedés. … Immunrendszerünk tévedése, amikor teljesen ártalmatlan anyagokat veszélyesnek titulál.

Az allergia bármely életkorban kialakulhat. Feltétele, hogy a szervezet ismételten találkozzon az allergiát okozó anyaggal.

Az allergiás ember immunrendszere helytelenül ismeri fel a környezetében lévő anyagokat, s azok ellen ellenanyagokat termel. Az allergénnel való ismételt találkozáskor ezek a korábban termelődött ellenanyagok olyan folyamatokat indítanak be a szervezetben (bőrben, orrnyálkahártyán, kötőhártyán, hörgőkben), melyek az allergiás tünetek megjelenéséhez vezetnek.

Mi van az allergia mögött?

Első hallásra merész elgondolásnak tűnhet, hogy az allergiát valójában nem egy külső hatás okozza, hanem a belső egyensúly felbomlása gyengíti meg a szervezet immunrendszerét. Valójában viszont nap, mint nap tapasztaljuk a saját bőrünkön ennek ellenkezőjét.

A lelki béke elvesztése, a sok stressz, idegesség, aggódás és feszültség fizikai tünetek formájában is jelentkezik. A begyulladt torok, őszülés, pattanás, gyomorfekély, herpesz csupán néhány példa arra, milyen egyértelműen képes a test kifejezni, hogy valami nincs rendben odabenn.

A mélyben rejlő okok

A pszichés ok, mely az allergiát kiválthatja, valójában egy adott élettér visszautasításának kifejeződése. Ez lehet tudatos, vagy tudattalanul lezajló folyamat. Ahhoz, hogy az allergiát ne csak gyógyszerek segítségével lehessen megfékezni, fel kell kutatni és szembe kell nézni a mélyben rejlő problémákkal.

– Mi az ami irritál?
– Mi az amit az asztal alá söpörsz?
– Kire / mire / milyen helyzetre vagy allergiás?

Nézz magadba!

A kimerültség a folyamatosan jelenlévő, megoldhatatlannak tűnő problémák miatt egy ideig csak a közérzetünkre lesz hatással, viszont a szervezet egy pont után kiköveteli magának a pihenést. Ha mi nem gondoskodunk arról, hogy megszüntessük a minket körülvevő, feszültséget okozó tényezőket, a test jelezni fogja nemtetszését. Az allergia gyakran a szervezet vészjelzéséből alakul ki. Szimbolikusan testesíti meg azt az elutasítást, amivel nem tudunk megbirkózni.

Kurt Tepperwein így ír az allergia hátteréről:

“- az allergiás beteg öntudatlanul hadakozik az élet bizonyos részterületei ellen, s minthogy agresszióját lelki téren már elfojtotta, a harc, szimbolikus értelemben, a test szintjére helyeződik át, az agresszió itt vezetődik le. Az agresszió mindig szorosan összekapcsolódik a félelemmel. Az ember az ellen hadakozik, amitől fél, következésképp a szóban forgó allergén pontosan elárulja, az élet mely területe kelt akkora félelmet a betegben, hogy szenvedélyesen harcolnia kell ellene.”

A lelki hátteret az is jól bizonyítja, hogy sokszor elég csak meglátni az allergént, vagy meghallani, hogy megnőtt a pollenkoncentráció, és a tünetek megjelennek vagy súlyosbodnak. Az allergia kialakulásáért eszerint nem az allergén a felelős, sokkal inkább a mögötte meghúzódó vagy vele gondolatilag összekapcsolt képzet.

Egy elmélet szerint az allergia hátterében egy emlékbeli (lappangó) konfliktus áll. Valamikor történt egy megrázó élmény, amelynek az agy minden körülményét eltárolta. Ettől kezdve az agy minden alkalommal riadókészültséget rendel el, ha a megrázó esemény bármely eleme feltűnik.

Ekkor egy pillanatnyi visszaesésről van szó a konfliktusba, amelyet az egyén talán nem is érzékel, és ami aztán allergiás tünetekkel oldódik meg.

Egy példa: a szénanátha egy bizonyos élethelyzettel vagy régi emlékkel szembeni ellenállást jelez, … amikor például megteszünk valamit, hogy ezzel örömet szerezzünk másoknak és ami egyébként egyáltalán nincs kedvünkre, vagy megfeleljünk mások elvárásainak.

 

By | 2018-05-07T10:31:55+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.