Loading...

C vitamin * No, de melyik a JÓ C Vitamin?

A legjobb Természetes C vitamin források

… a teljesség igénye nélkül …

Csipkebogyó

Csipkebogyó gyógyhatásai: Erősíti az immunrendszert, és mivel magas a C-vitamin tartalma remek antioxidáns is, védi a sejteket, és segít lebontani a zsíros élelmiszereket. Serkenti a mellékvese működését, csökkenti a koleszterinszintet, és pótolja a szervezet számára szükséges jód mennyiségét.

Homoktövis

A homoktövis álbogyójában igazoltan a következő fiziológiailag hatékony anyagok fordulnak elő: A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamin, karotinoidok, bioflavonoidok (pl. likopin), szerves savak (alma-, oxál-, borostyánsav), trigliceridek, glicerophospholipidek, phytoszterolok, po­li­fenol-összetevők, ásvá­nyi anyagok (K, Mg, Ca, Na, Fe, Mn, Cu, Co). A homoktövisnek rendkívül erős antioxidáns hatása van.

Homoktövis felhasználási terü­letei: influenza-járvány, gyomor- és nyombélfekély, bőrsérülések, égési sebek, felfekvés, a májat védi-regenerálja, szív- és érrendszer védelme, tüdőbetegségek kezelése, zsírbontás (fogyókúrához ajánlott).


Goji Berry

Goji berry héja: a termést védi a kártevőktől és az ultraibolya sugaraktól, a leggazdagabb antioxidánsokban. Nincs egyetlen gyümölcs, bogyó vagy termés, amelynek héja erősebb antoxidáns pajzsot tartalmazna, mint a goji-é.

Goji berry mag hatóanyagai:

  • telítetelen zsírsavakat (linolsav, linolénsav, olajsav). Szív- és érrendszeri védőhatást fejtenek ki, csökkentik a nemkívánatos vérzsírok szintjét és gátolják a vérrögök kialakulását. Legnagyobb mennyiségben linolsavat tartalmaz (68,3%), melynek elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás esetén mutatták ki jótékony hatását, valamint igazoltan segyti a csecsmők szívének és agyának fejlődését.
  • Foszfolipidek: agyi anyagcserét támogató hatásuk, májvédő és anti-aging aktivításuk közismert. Csökkentik a vérzsírok koncentrációját.
  • SOD enzim: a leghatékonyabb ismert antioxidáns enzim, a legerősebb öregedést gátló hatással bír.
  • Nyomelemek: szelén, cink, mangán, réz. Az antioxidáns enzimrendszerek működéséhez szükségesek. Általános sejtvédő hatásuk mellett a szem ideghártyáját és szemlencsét, a bőrt, valamint a szív és máj szöveteit védik legerősebben.
  • Vitaminok: E-vitamin tartalma elismerésre méltó, melynek szív- és érvédő hatása közismert. Emellett A-provitamin (béta-karotin) tartalma is jelentős.
    A Goji berry mag élettani hatásai: Erős érvédő, koleszterinszint-csökkentő, és érelmeszesedést gátló hatással bír. Gátolja a bőr öregedését, támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, a máj anyagcseréjére gyakorolt hatásán keresztül elhalványítja az öregségi pigmentfoltokat. Támogatja a vesét, elűzi a fáradtságot, energetizálja a testet és a lelket. Javítja a látást. Jótékony hatása van szürke- és zöldhályog, farkasvakság és macula degeneráció esetén.
    … Nos, erről a Gazdag Természeti Kincsről érdemes még több információt is megosztani … így lesz még folytatás …

Figyelj oda … és a TERMÉSZETES C – VITAMIN-t válaszd!

Tudtad, hogy a forgalomban lévő vitaminok többsége szintetikus, vagyis vegyi úton előállított?

A helyzet az, hogy a szintetikus vitaminok nem pont úgy viselkednek a szervezetünkben, mint a teljes értékű táplálékokban található természetes vitaminok. Sok szintetikus vitamin tápanyagokat vesz el a szervezetünkből, és megterheli a vesénket, mielőtt kiürülne.

A szintetikus vitamin csak aszkorbinsavat tartalmaz, vagy aszkorbátot, ami az aszkorbinsav kevésbé savas formája.

A természetes C-vitaminban azonban nem csak aszkorbinsav van, hanem rutin, bioflavonoidok (P-vitamin), K-faktor, J-faktor, P-faktor, tyrosináz és aszkorbinogen.

Ha csak a szintetikus C-vitamin tablettát alkotó aszkorbinsavat vesszük magunkhoz, szervezetünknek máshonnan (mondjuk a testszövetekből) kell elvennie a teljes C-vitamin komplexum többi alkotórészét.

A magas, természetes C-vitamin tartalmú növények a c-vitaminon felül még számtalan természetes, a szervezetünk számára hasznos anyagot is tartalmaznak. Ilyenek pl. a polifenolokbioflavonoidok, antocyanidinek, pektinek, gyümölcssavak, gyümölcscukrok, amik komoly szinergizmust (együttes hatásnövekedést) eredményeznek.

A boltban kapható citromsav tablettát (citrompótló) ma iparilag úgy állítják elő, hogy a fekete kannapenészhez cukrot adnak, és a gomba a cukorból citromsavat készít. Persze ennek a készítménynek a citrus flavonoid tartalma nulla, némi fekete kannapenész kivonatot azonban biztosan tartalmaz.


… és ha szükség van a C vitamin készítményre, akkor olyat válassz olyat, 
amelyen fel van tüntetve, hogy a C vitamin mellett bioflavonoid is van benne! 
Íme egy-két ajánlás:
1000 mg-os C Vitamin …
500 mg-os C Vitamin …
Mint minden Vitamin készítménynél FONTOS, hogy 
a Vitamint GYÜMÖLCCSEL együtt vedd be!
 
EGÉSZSÉGEDRE

 

 

By | 2018-05-07T10:37:42+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.