Loading...
Mágikus Napforduló 2018-12-17T10:05:28+00:00

2018.12.21. péntek 23:23 Téli Napforduló

A Téli Napforduló, a csillagászati TÉL kezdete! A Nap az ekliptika (Nap útja) alatt eléri a legmélyebb pontot. Ez a Téli napforduló ideje, a csillagászati Tél kezdete. Ez az év leghosszabb éjszakája. … Ekkor áll meg a fény csökkenése, s indul el a napos órák idejének növekedése.

A Téli napforduló a Fény születésének ideje. A FÉNY, a remény, a megújuló természet és a jövőbe vetett hit szimbóluma. 

Őseink virrasztással, énekléssel, évbúcsúztató szertartásokkal töltötték az év leghosszabb éjszakáját.

A karácsony ősi gyökere a téli napforduló ünnepéhez kapcsolódik. A Téli napforduló a különböző népeknél hagyományosan a Napistenség születésének volt az ünnepe. A történelem során szinte minden nép és minden vallás ekkor ünnepelte a fény diadalát a sötétség felett, illetve az új év kezdetét több kultúrában ezektől az ünnepektől számolták.

A turáni népeknél: kara csun (azaz karácsony) ünnepe. A “kara”- feketét, sötétet jelent a türk (nyelvekben) és feltehetően a régi magyar nyelvben is, valamint a csúcs szóval rokon “csun, csuny”- fordulást, fordulót is jelent. Szent madarunk, a kerecsen sólyom is erről az ünnepről kapta nevét, hiszen ekkor tartották hagyományosan a rituális sólyomröptetéseket, a legszebb vadászmadarak reptetését.

Mit hoz a mostani téli időszak?

Ahogy belépsz egy ajtón, az akkor körülötted és Benned rezgő energia meghatározza mi vár rád az ajtón túl. A kozmikus Ősz elindulása is meghatározza, hogy mi vár ránk az őszi hónapokban.

Napatya ekkor lép be a Nyilas csillagkép égi tartományába, miközben az Uránusz és a Mars energiáival van kapcsolatban. Így az elkövetkezendő időszak egy komoly ÖSSZEGZŐ időszakot hoz számunkra. A hétköznapok Világában összegezni azt, hogy mi az, amit le kell zárnunk Önmagunkban, és mi az, ami magasabb szintekre visz az Életünkben.

Ne lepődjünk meg majd, ha váratlan események mutatják meg a valódi mélységeket, avagy megoldásokat. Figyeljünk arra, hogy mire tesszük az erőnket. Emlékezz arra, hogy amire az erődet szórod, azt élteted!

Feladatunk: Rendezzük az Életünk különböző színtereit, úgy a magánéletünkben, mint az alkotó munkánkban. Összegezzük az eddigi tanításainkat és figyeljünk oda azokra az égi hangokra és üzenetekre, melyek megmutatják hogy a RÉGI MINTÁKAT hol kell letennünk, és hol kell ÚJ UTAKRA LÉPNÜNK.

A Tavaszi kezdet akkor lesz eredményes, ha most a MAGOKAT elvetjük!

Holdanya a Napforduló idején a Bika csillagkép szarvainál tartózkodik, és Holdanya alatt ott áll az Orion csillagkép válla, annak Bellatrix csillaga.

Neptunusszal randevúzik a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító vizében. Az Ősz mély lelki tisztulást hoz számunkra, melyben tisztázhatjuk, hogy a jövőt milyen módon szeretnénk megélni. A Jupitertől és a Plútótól érkező energiák TELJESSÉGBEN VALÓ ÉRZÉKELÉS, és LELKI és SZELLEMI ÚJJÁSZÜLETÉST is támogatja.

Feladatunk: Nézzünk a Lelkünk mélyebb rétegeibe. A most következő időszak a LELKI és SZELLEMI TISZTULÁSHOZ és a LELKI és SZELLEMI ÚJJÁSZÜLETÉSHEZ hoz nagy energiákat. Használjuk ki a most következő időszakot arra, hogy időt és teret adjunk arra, hogy időnként elvonuljuk és belső világunkra figyeljünk. Nagyon sok erőt kapunk majd a LELKI és SZELLEMI karmikus tisztításokhoz.

A Napfordulóra PÉNTEKEN kerül sor, így az égi energiák közül HANIEL arkangyal felügyeli a következő időszakot.

Útravalóul: Minden ami Benned él, az Vagy.

Szeretet Fénnyel és Áldással … Esztergomi Gréta ☆ Gretael

Életút és Életmód vezetés
Ismerd meg a Világod, fedezd fel az Utad.

☆ Csillag Sziget ☆ Csillagforrás ☆

Amilyen hatalmas a képzelőerőd, olyan csodálatos számodra a világ!
Változtasd meg a gondolataidat, megváltozik a világ körülötted!

Esztergomi Gréta

Mágikus Teremtő energiák.

A teremtő MÁGIA, az ERŐ TANA, mely egyidős az emberiséggel.

Te is biztos észrevetted, hogy a saját Életednek vannak különleges, varázslatos pillanatai, amikor hirtelen minden összeáll és valami áttörés történik az Életedben.

Az ősi hagyományok is őriznek ilyen mágikus energiákat hordozó lehetőségeket.

Napfordulók

Az ősi tanítások szerint az év négyszer kezdődik el az esztendő körén belül. A kezdet mágikus idején szokás bőségvarázslásokat végezni: a tavaszi napéjegyenlőség, a Világosság győzelmének ünnepén, a nyári napfordulat idejében, az őszi napéjegyenlőségkor, és a téli napfordulat, a Fény születésének ünnepén.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.