Loading...

ÚJ KEZDETEK * Az elengedés titka

Ami fájdalmat okoz Neked, az már nem épít Téged.

Légy őszinte Önmagadhoz, és nevezd nevén a dolgot:
Mi okoz fájdalmat? …  és … Mondd ki !
Utána engedd, hogy az érzések felszakadjanak.
Nyisd ki a tenyered, nyisd meg a szívedet és engedd ki.
Ez az elengedés első lépése.

neheztelés olyan akadály, amely meggátolja, hogy tovább tudjunk lépni az adott helyzetünkben. Megmerevít minket, és ezzel nemcsak a Másikat, hanem Önmagunkat is büntetjük. Miért? Mert a neheztelésünk nem hagyja, hogy jól érezzük magunkat, és élvezzük az életünket, mert megannyi megkeményedettdühgombóc szorítja a torkunkat.

De hogyan lehet ezt a neheztelést elengedni? Mielőtt egymásnak esnénk, előbb Önmagunkban kell rálátnunk a helyzetünkre. … És itt fontos, hogy Önmagadhoz legyél őszinte. Sokkal könnyebb a Másikat okolni, vagy Önmagad marcangolni, hogy „Hogy tehetted ezt? … Hogy tehettem ezt?”.

Tudd, hogy ott akkor a múltban, minden érintett azt tette, ahol tartott az életében. … Te is megérted, hogy kisgyerekkorodban, amikor még a labda gurítását tanultad, nem volt lehetséges, hogy azt profin kezeld. Ott és akkor kiskorodban, még az első lépéseket tetted meg a labda megismerésében. Most már egészen mást jelent Neked a labda. …


Így a múlt nehéz helyzeteiben se vádold hát a Másikat vagy Önmagad. Azért találkoztatok pont ott és akkor, hogy közösen tapasztaljátok meg azt a helyzetet, azt az érzést. Az ok, amiért találkoztatok, hogy megtapasztaljátok. … A titok: Ebben a tapasztalásban rejlik a Te bölcsességed,  ez a Te tudásod, amire a Másik tanított meg. … És bár most még nehéz a szíved, de fogadd el, hogy ezt a bölcsességet csak Ő hozhatta el, legyen az bármilyen fájó is.

Nézd meg a történetedet. Gondolatban menj fel egy hegytetőre és néz le Önmagadra, a történetedre, és lásd EGÉSZÉBEN. Észre fogod venni, hogy minden helyzetben egymásnak mutattatok tükröt. Ott voltál érzékeny, amit Önmagadban sem tudsz elfogadni. … Ha ezt meg tudod tenni, akkor már túl is vagy a nehezén.

Amikor már látod, hogy a történet elejétől, a mostani helyzetig mi vezetett el, akkorengedd el a hozzá kapcsolódó fájdalmadat és félelmedet. … Nem a történetet kell kitörölni a múltadból, hanem a hozzá kapcsolódó neheztelést. … Hidd el, mindenen túl kell lépni egyszer, mert csak így fejlődhetsz, így mehetsz előre. Akkor tudsz továbblépni, ha a régi történetet ÖSSZEGZED, és LEZÁROD azt, ami nem működik!

„Elengedni nem könnyű. Csak érzéssel, csak lélekkel lehet. Semmi köze az elméhez, a gondolatokhoz. Csak a szívhez van köze.”

Nem kitörölni kell a múltat, hanem a megélt félelmedet, a nehéz érzelmekhez való ragaszkodásodat kell elengedned! … Egyszerűen csak engedd el. … Engedd el az ítélkezést. … Engedd el a vélemények kavargását a fejedben. … Engedd el az okoskodást. … Engedd el a bizonytalanságot. … Engedd el a ragaszkodásod. Teljesen és tökéletesen, kétely és aggodalom nélkül, egyszerűen csak engedd el azt a nehéz érzést, amit a szívedben őrzöl.

Mindenki a Maga útját járja. 
Nem lehet senkit magadhoz “láncolni”. 
Amikor már nincs mit egymásnak adni, engedni kell, hogy Te is és Ő is szabadon mehessen tovább. 
Ez a Szeretet legszebb cselekedete.

Utána tudatosítsd magadban, … ha kell, mond ki, … ha kell, írd le, hogy mi az, amit megtanultál. Ezzel a tudással lettél Te több és gazdagabb. … Hidd el, mindannyian ugyanezt tesszük, mindannyian ugyanúgy átmegyünk a nehéz leckéinken. …

Viszont pont ezek a találkozások által leszünk erősek, és válunk bölccsé. … A szép benne, hogy mindannyian másban vagyunk többek és bölcsebbek, mert más tanításokat választunk. … A bölcsességünk része, hogy amit tanultunk azt használjuk is. …Hisz azért élted át, hogy tanulj is belőle. Ha fittyet hánysz a tanultakra, akkor újra szembesülsz vele, de már egy nehezített formában.

Ha túl lépsz a múlt árnyain, a jutalom sem marad el! … Emlékszel? Gyermekkorodban, amikor magad mögött hagytad a szobai játékokat, és kiléptél a napsütötte udvarra vagy játszótérre, akkor már elengedted a szobában történtek sérelmeit, és kinyílt számodra az új játék lehetősége. …

Így van ez az életedben is: Amikor kilépsz a múlt fogságából, akkor látod – és csak akkor látod meg –, az új utakat és lehetőségeket. … És ha nyitott vagy, akkor elindulnak feléd az új benyomások, új élmények.

“Minden dolog, amire szükséged van az életedben, idejében fog elérkezni hozzád! Se nem előbb, se nem később nem kapod meg! Minden olyan dolog, legyen ez egy könyv, egy személy, vagy bármi más, idejében fog felbukkanni az életedben. Pontosan akkor, amikor megértél rá, és be tudod fogadni a tanítást, amit nyújt számodra!”

Kívánok Neked Boldog Új Kezdeteket!

“A létezés türelmesen vár.

Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele – csak vár.

Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős.

Ő maga az örökkévalóság.

De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább,

hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol.

Ekkor először kezdenek el megtörténni a dolgok.”

(Osho)

Az, hogy milyen módon tudunk rálátni a történetünkre, és
milyen módon tudjuk a ragaszkodásunkat, félelmeinket elengedni, …
mindenkinél máshogyan történik.

Erre nincs előre megírt recept. Ebben azok tudnak segíteni, akik igazán és szívből ismernek. …
A születési időpontod alapján, aki megfelelő ráhangolódással nézi a horoszkópod, megmutathatja neked azt, hogy Te hogyan tudsz rálátni az életedre, hogyan tudsz újra kezdeni.

Ha szeretnél ebben előrébb lépni, segítek.

By | 2022-06-07T11:46:56+00:00 2018 március 22.|Categories: Égiek útmutatása|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.