Loading...

Telihold hatása az életünkben

Telihold hatása az életünkben

A Telihold fázisa
az erős, impulzív energiák és érzelmek időszaka.

Hold helyzete:

A Hold Föld körüli útjának felénél egy-két napig éppen a Nappal áll szemben, mely egész látható felületét megvilágítja.

Mindennapok:

Telihold idején érdemes azokat a dolgainkat elvégezni, amelyek maximális energiát, maximális erőbedobást igényelnek. Ezeken a napokon nagyobb erők, nagyobb impulzusok működnek bennünk, a lélek teljességét tisztábban és világosabban látjuk.
A telihold segíti az elengedést, azoknak a folyamatoknak a feloldását, amelyek akadályoznak minket a sikeres életvezetésben!
Teliholdkor érzékenyebbek vagyunk. A telihold energiája meggondolatlanná, kapkodóvá tehet minket, ezért kétszer is gondold át a dolgokat, mielőtt elszánod magad a cselekvésre, és igyekezz elkerülni a veszekedéseket.
Aki különösen érzékeny a Hold befolyására, ebben a szakaszban súlyos álmatlanságban szenvedhet. Az a legjobb védekezés, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig meglocsolhatjuk a szobanövényeket.

Egészség, gyógyulás:

Ekkor az immunrendszer aktivitása csökken és a vérzékenységi hajlam intenzívebb. Mivel a sebek erősebben és tovább véreznek, illetve lassabban és rosszabbul gyógyulnak, ha lehetséges, kerüljük el az operációt. A fogászati rendelőkben is megsokszorozódik a betegek száma teliholdkor. Ilyenkor ugyanis gyakrabban kipottyan a tömés, és többeknél intenzív fogfájás is jelentkezik. Különösen telihold idején fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Ha fogyni akar, ebben az időszakban fontos a fegyelmezettség.
A teliholdkor gyűjtött és fogyasztott gyógynövények a leghatékonyabbak!

Kertészkedés:

Ekkor érdemes gyógynövényeket gyűjteni.
Vigyázat, a teliholdkor visszavágott, megmetszett növény, fa elpusztulhat!

By | 2018-05-07T10:39:14+00:00 2018 március 22.|Categories: Égiek útmutatása|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.