Loading...

FLUOR A FOGKRÉMBEN ~ Fluoritos Fogkrém, avagy a Nátriumfluorit, az aluminiumgyártás mellékterméke!

Azt talán a legtöbb ember tudja, hogy fogkrémeink natrium-fluoridot tartalmaznak abból az elgondolásból, hogy beépülve fogzománcunkba gátolja a fogszuvasodást. Az ivóvízbe is állítólag ez ok miatt keverik. Fogorvosaink is ezt ajánlják, miért gyanakodnánk mi pont az ellenkezőjére? Nos, a fluorit a fogzománcunkba, a fogzománcunkon keresztül nem fog felszívódni. A fogorvosok sem beszélnek vélhetően maguk ellen.

Tévedés ne essék, természetben megtalálható fluoridra a szervezetnek szüksége van, ez megtalálható az általunk elfogyasztott élelmiszerekben, zöldségekben, gyümölcsökben. Ha túladagoljuk a fluoridot, az fehér elváltozásokat okozhat a fogakon. A természetben előforduló fluort ne keverjük össze a fogkrémekben lévő vegyi borzadványokkal.

A legtöbb fogkrém fluoridot tartalmaz, amely egy potenciálisan mérgező vegyszer, ami elvékonyítja a fogzománcot. A fluorid annyira erős, hogy átmarja az üveget! Az ember fiatalkorában jeget tud törni a fogával, de egy középkorú embernek egy pohár hideg víz elfogyasztása is problémát okoz, mert a fogkrémekben található fluorid elvékonyítja a fogzománcát.

A nátriumfluorit alumíniumgyártási mellékterméke, és régóta gondot okoz elhelyezése. Patkányméregként való felhasználásán kívül semmire se jó, viszont roppant nehéz megszabadulni tőle, mert nagyon erős vegyület. Nem bomlik le és halmozódik, tehát minden pohár vízzel egy újabb parányi adagot raktározunk el belőle szervezetünkben.

Az átlagos fogkrémek még sodium lauryl szulfátot (SLS) vagy ehhez hasonló összetevőket is tartalmaznak. Az SLS egy zsíroldó tisztítószer, amely túlságosan erős a nyálkahártyának, így irritálja azt, valamint ínysorvadást okozhat.

Mivel a fogkrémek ilyen erős kémiai anyagokat tartalmaznak, a gyártók további vegyi anyagokkal „fedik el” őket – pl.: szaharin, mesterséges színezékek és ízesítők. Nem csoda, hogy a gyerekek megbetegednek, ha lenyelik a fogkrémet.

Igazság szerint csak igen kevesen tudják, milyen „durva” a legtöbb fogkrém, s hogy milyen károsodásokat okozhatnak szájunkban, testünkben. Bár a gyerekek a legveszélyeztetettebbek, hiszen ők hajlamosak több fogkrémet is lenyelni fogmosás közben, a fogkrémekben található vegyi anyagok a felnőtt szervezetbe is könnyen bejutnak a nyelven és a száj vékony nyálkahártyáján keresztül is.

Az 1950-es években katonai kísérletek zajlottak arra vonatkozóan, hogyan lehet ember csoportokat befolyásolhatóvá tenni: Győzött a fluorit, amelyet a csapvízbe adagolva tartós fogyasztás mellett az emberek “akart gyengévé” és befolyásolhatóvá váltak!

A fluorit emberi szervezetre tett hatása:

Lassítja az ellenállórendszer DNS javító enzim termelését. A fluor még 1:1.000.000-hoz való higításban is eléri ezt a hatást. Ez az ivóvíz fluorozásban elfogadott oldási arány és kísérletek kimutatták, hogy még így is rákossá tehet egészséges sejteket, és zavart kelthet a közvetítő idegsejtek termelésében. E sejtek alapvető szerepet játszanak rohamok megakadályozásában és így a vízbe oldott fluor növelheti a szélütés és az agykárosodás esélyeit.

A fluor kísérletek által megállapított kisebb fokú káros hatásai:

Hirtelen hangulatváltozás, gyötrő fejfájás, hányinger, látomás, rendszertelen lélegzés, magzatkárosodás, rák.

Még soha egyetlen kormánytisztviselő sem említette, hogy a fluor esetleg árthat az egészségnek. Nyugat-Németország 1971-ben betiltotta a fluorozást. Nem sokkal később Svédország és Hollandia is követte példáját.

Míg Európában a fluoridtartalmú fogkrémeket egészségesnek kiáltják ki a reklámokban, az Egyesült Államokban az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (Food and Drug Administraton, FDA) előírja, hogy a csomagoláson fel kell tüntetni az egészségügyi kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket, valamint azt az információt, hogy a fogkrém lenyelése esetén a helyi toxikológiai intézethez kell fordulni!!!

Néhány fluormentes fogkrém

Sante fogkrém (ellenőrzött BDIH natúrkozmetikum)
Dr. Hauschka fogkrém (ellenőrzött BDIH natúrkozmetikum)
Fitne Sole fogkrém (ellenőrzött BDIH natúrkozmetikum)
Logodent fogkrém


Kicsivel drágábbak ugyan, mint a hagyományos fogkrémek, de maga a tudat, hogy nem mérgezem ez által magam, sokat jelent. Hiába méregtelenít az ember és próbálja táplálkozása során kikerülni a mérgeket, ha más úton meg magába szedi azt.

Kiiktatni minden minket érintő méreganyagot nem lehet, de amit tudunk, azt tudatosan kerüljük.

By | 2018-05-07T12:19:44+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.