Loading...

CHLORELLA alga, MÉREGTELENÍTÉS egyszerűen

A chlorella egy gömbalakú kis egysejtű zöld növényke, mely édesvízben tenyészik.

Rendkívül gazdag fehérjében, vitaminokban és enzimekben, valamint más mikroelemekben (ásványi anyagokban), növényi rostban, klorofillban éspéldául karotinoidokban is. Állítólag az összes növény közül a chlorella tartalmazza a legtöbb klorofillt, illetve jelentős arányban tartalmaz B-, C- és E-vitaminokat, foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, valamint nyomelemeket: vas, mangán, cink, réz, kobalt (aminosav kelát-kötésben).

Ez az alga rendelkezik a szervezet méregtelenítésének figyelemreméltó képességével: sejtszinten méregtelenít, képes a nehézfémek összegyűjtésére, mozgósítására és a szervezetből való elszállítására is. Ráadásul nemcsak a bélrendszert tisztítja meg ez az alga, hanem a vérkeringésből és méregraktárakként működő zsírszövetekből is képes kiüríteni a méreganyagokat.

Az alga ezen képességét a rendkívül koncentrált klorofill- és pigmenttartalmának, valamint háromrétegű cellulózos sejtfalának köszönheti. Az Chlorella alga a 4 %-os klorofilltartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofillkoncentrációt tartamazza a növényvilágban, melynek köszönhetően tízszer több oxigént képes előállítani és szén-dioxidot megkötni, mint bármely más növény.

Mivel a chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, ennek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből.

Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra.

Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. A Chlorella alga gondoskodik a helyes bélflóráról, és segíti a máj működését. Így válik a Chlorella alga egészségünk és ellenálló képességünk fontos fenntartójává.

Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken. Említésre méltó még magas lúgtartalma, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet savbázis egyensúlyát.

A Távol-Keleten az algákat szemes gabonákkal és szójával együtt fogyasztják, mivel így még erőteljesebb a méregtelenítő hatásuk. Japánban úgy tartják, hogy az algák bizonyos mértékig megvédenek a környezeti sugárártalmaktól is (nukleáris, illetve röntgensugárzás). Ezenkívül az algák jótékony hatását tapasztalták a rák megelőzésében, és a már kialakult betegség kiegészítő kezelésében.

A Chlorella alga legfontosabb bioaktív vegyületei:

– 50 % értékes növényi fehérjét,

– minden aminosavat, a 8 esszenciális aminosavat egyaránt.

– ásványi anyagokat,

– nyomelemeket pl. magnéziumot, káliumot, mangánt, vasat, cinket, kalciumot, szelént,

– vitaminokat: C- és E-vitamint, niacint, B-vitaminokat (B12) aktív formában, K-vitamint, pantoténsavat, folsavat,

– antioxidáns hatású vegyületeket, pl. polifenolt, bioaktív anyagok,

– telítetlen zsírsavat, mint pl. az alfa-linolénsavat és linolsavat.

– Egyedülálló CGF(növekedési)-faktorral rendelkezik a Chlorella alga, amely bizonyítottan képes a tumorok növekedésének megfékezésére, erősíti az immunrendszert és fontos szerepet játszik a sejtek növekedésében, hozzájárul az idegszövetek regenerálásához, kitűnő hatással bír a degeneratív agy- és idegbetegségek esetében.

– immunrendszert stimuláló poliszaharidok

– omega-3 zsírsav: gyulladáscsökkentő hatás, érvédelem

– klorofill: fertőtlenítő, károsanyag megkötő hatás, szagtalanító, sebgyógyító, vastagbéldaganat-megelőző, antioxidáns hatás

By | 2018-05-07T10:35:22+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: , |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.