Loading...

Amikor a szív erejével gondolkodunk

Szív és az agy kapcsolata

Évezredek óta az emberek a szívet tekintették a szeretet, bölcsesség, bátorság forrásának, központjának. Persze ezt eddig senki sem bizonyította, de valahogyan mégiscsak világszerte ez élt az emberekben. Talán nem véletlenül.


A szív több mint egy egyszerű pumpa. A szív gyakorlatilag egy magasan rendezett és szervezett információ feldolgozó központ, amelynek megvan a saját „agya”, amellyel az idegrendszert, hormonális rendszert és egyéb módozatokat felhasználva kommunikál az Aggyal. Ezek a hatások befolyásolják az Agy működését, a szervek többségét és végső soron hatással vannak az életminőségünkre.

A kutatások igazolták hogy az agyunk és a szívünk közti kommunikáció nem egyirányú, az agytól a szív felé, hanem egy rendkívül dinamikus, folyamatos, kétirányú párbeszéd, amellyel egymás működését oda-vissza befolyásolják.

A kutatások kimutatták, hogy a szív a következő módokon befolyásolja az agyunkat:

  • Az idegrendszeren keresztül
  • A lüktetésén keresztül
  • A termelt hormonokkal
  • Az általa generált elektromágneses mező segítségével

A kutatók megfigyelték, hogy hogyan reagál az agy a szív által küldött jelzésekre akkor amikor intenzív érzelmeket él meg az ember. Az eredmények azt mutatták, hogy amikor az ember őszinte, pozitív érzelmeket él át, a szív ritmusa koherenssé válik ezáltal az agy felé küldött információ tartalma is megváltozik amely közvetlenül módosítja az agyunk teljesítményét.


A szívünk egy rendkívül erős elektromágneses teret képes generálni önmaga körül és természetesen ezáltal az emberi test körül. A szív elektromos energiája 60-szor erősebb az agyunk elektromosságánál. A szív mágneses mezejének energiája pedig 5000-szer erősebb az agy által generált térhez képest és a test körül is érzékelhető. Ez utóbbi megállapítás további kutatásokat eredményezett. Arra voltak kíváncsiak a kutatók, hogy ha ez a mező a testünkön kívül is jelentkezik, akkor vajon mások is képesek „fogni az adást”?
Az eredmény döbbenetes volt. Kimutatták hogy az egyik ember szívének ritmusa, mezeje közvetlenül kihatással van a másik ember agyának működésére.
Képesek vagyunk tehát érzékelni a másik ember érzelmi állapotát, boldogságát, feszültségét búját, baját. Ez egy újabb magyarázatot ad a szavak nélküli kommunikáció létezésére. Nem véletlen, hogy bizonyos emberek társaságában rendkívül jól, másokéban pedig rosszul érezzük magunkat.

Eddig a tudományos rész…


A Szív … a Lélek otthona, az Agy … a Gondolat otthona, … avagy Szívvel gondolkodni, értelemmel érezni.

Amikor a szíved érzéseivel megszűröd a gondolataid, abból születik meg a Teremtő Gondolat.

By | 2022-06-07T11:45:22+00:00 2018 március 22.|Categories: Égiek útmutatása|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.