Loading...

A Fák gyógyító ereje

Járd a Természetet és Töltődj fel általa

A mai világban ránk zúduló mesterkélten létrehozott környezet és stressz ellen az egyik legjobb ellenszer, ha minél több tartózkodsz a Természetben. Teljesen mindegy hogy ezt milyen formában teszed. Töltsd úgy az idődet kint úgy, hogy az számodra az pihentető és feltöltő legyen!

Járd a hegyeket, az erdőt és mezőt.
Ahol sárga virágokat látsz, ott csodás energiákkal teli helyen állsz…

Keresd fel a vizek, bármely formáját.
A patak, a folyó, a hullámzó víz (tenger) erővel tölt fel.
A tó, a nyugodt víz (tenger) megnyugtat.
Ha egy forrásra találsz, akkor ott megújulsz.

Válaszd ki azt a helyet, ahol jól érzed magad. …
Telepedj le és egyszerűen érezd jól magad.
Köszönts a körülötted lévő Természetet, hisz Ő is érez Téged.

Ha kedved van ülj le egy fa alá és légy csendben.
Ahogy elcsendesedsz és lélegzel, érezni kezded a Fa gyógyító erejét is. …
Amikor hazatértél érdekes felfedezést tehetsz, ha utánanézel milyen Fa alatt töltődtél.


Íme egy kis eligazítás, melyik fa mire jó

TÖLGYFA

A tölgyfa ölelése megszabadít a negatív gondolatoktól, és erősíti a pozitív tulajdonságokat. Fokozza a koncentrációs képességet. Testileg és lelkileg is méregtelenít, tisztít. Javítja a vérkeringést és stimulálja a nyirokrendszert. Ha energiára, erőre van szükséged. Ő a fák erejének megtestesítője.


NYÍRFA

A szelídség és a béke megtestesítőjeként nyugalmat hoz a félelmekkel teli, szorongó léleknek, oldja a stresszt. Erősíti a megérzéseket, a kreativitást, és javítja a jó és a negatív energiák közötti különbségtételt. Ha kreativitásodat akarod csillogtatni, jó kedvre vágysz. Erősíti a belső látás képességedet!


FENYŐFA

A fenyőt a frissesség, a tisztaság, a fény és a vitalitás kifejeződésének tartják. Idegnyugtató hatása mellett, reumatikus nyavalyákra, keringési problémákra, valamint a tüdő- és felső légúti megbetegedésekre hoz enyhülést. Ha megújulásra van szükséged, ha friss energiára vágysz, energiája által lelked megújul, és hitet ad Neked.


BÜKKFA

A bükkfa a legerősebb energiával rendelkező fafajta, a bizalom és a derű kifejezője. Segít a félelmek, az aggodalmak, a fáradtság és a rosszkedv leküzdésében. Energiájával a pozitív gondolatáramlást teremt, kitáróvá tesz, és állandó céltudatosságra ösztönöz. Jótékonyan hat a nyaki fájdalmakra. Ha sok munka után fel akarod oldani a felgyülemlett stresszt, és fel akarsz töltődni energiával. Felélénkít, visszaadja az Életkedvedet.


DIÓFA

A diófa fejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal támogatja a hatékony problémamegoldást. Erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz. Ha ki akarod tiszttani a gondolataidat, ha növelni akarod a belső erődet. Ő az aki összeköt az Őseiddel. Nemhiába volt régen minden udvarban egy Diófa, a Család diófája.


FŰZFA

A szomorúfűzfa enyhíti a depressziós tüneteket, segít feldolgozni a szomorúságot válás vagy gyász idején. Erősíti a gyermekek fizikai és szellemi fejlődését. Ha ideges vagy, és tele vagy indulattal, negatív gondolatokkal, segít ezeket az érzéseket feloldani.


KŐRISFA

A kőris abban támogat, hogy jobban megértsük és elfogadjuk a sorsunkat, könnyebben feldolgozzuk a váratlan eseményeket. Ha gyengének érzed magad, és erősíteni akarod magad.


JUHARFA

Belső nyugtalanság és pánik van rajtad.


GESZTENYEFA

A (szelíd) gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, ezáltal oldja a lelki fájdalmakat, erőt ad szakítás vagy szerelmi bánat vagy csalódás után. Energiája barátságosabbá, nyíltabbá tesz minket, ezért érdemes akkor is felkeresni, ha javítani szeretnénk kapcsolatainkon. A vadgesztenyefa biztosítja a célok megvalósításához szükséges erőt. Testi szempontból javítja az anyagcserét, enyhíti a reumatikus tüneteket, köhögésre és tüdőgyulladásra hat. Ha szorongsz és érzelmeid zűrzavarosak, megtisztítja a lelked, tisztázni tudod alatta az érzelmeidet.


CSERESZNYEFA

A szerelmesek fájaként is ismert, és már a néphagyomány is úgy tartotta, hogy a párkeresőknek meghozza a szerelmet. Tudhattak valamit, hiszen a cseresznyefa erősíti az önbizalmat, oldja a párkapcsolati gátlásokat, és erotikus energia-kisugárzása miatt a szexuális problémák megoldásában ez a fa a legjobb választás. Ha gátlásos vagy és szeretetre, szerelemre vágysz. Kibontja a lelked, segít hogy meg tud élni az érzelmeidet.


HÁRSFA

A hársfa helyes önismeretre tanít, harmóniába hozza a szív és az ész energiáit, ezáltal oldja az érzelmi kuszaságból, féltékenységből eredő energiablokkokat. Segíti az elengedést, így szakítás vagy válás után könnyebben túlteheted magad a veszteségen, de akár felkeresheted akkor is, ha épp egy nem vagy rosszul működő kapcsolat végére szeretnél pontot tenni. Kiváló lázcsillapító és pótolja az elvesztett testi-lelki erőt. Ha boldogtalan és csalódott vagy, megnyugszol általa, összerakja a “széttört” szívedet.


Csodás feltöltődést kívánok Neked…

 

By | 2018-08-17T11:11:47+00:00 2018 március 22.|Categories: Egészségesen élni|Tags: |
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.